[...] (cm)) - (4.92 X wiek) + 5 = 2800 kcal Z bardziej rozbudowanego wzoru z linka wychodzi 2700 kcal. Większość źródeł podaje zakres bezpiecznej redukcji na poziomie deficytu 500-1000 kcal stąd moje założone 2000. Obstawiam, że problem był fakt, że bilans liczę niedokładnie i raczej byłem poniżej tych 2000kcal. Zdarzają się dni gdy jestem bliżej [...]
[...] zostaje przekształcona w cukier złożony zwany glikogenem. W normalnych warunkach jest on magazynowany w wątrobie, mięśniach oraz w niektórych narządach w ilości okolo 400-500 gramów. Zazwyczaj rzadko dochodzi do zupełnego wyczerpania zasobów glikogenu. W przypadku gdy "magazyny" glikogenu są przepałnione, glukoza zostaje [...]
[...] wzór BMR jest dobry :PPM = 66,47 + (13,75 x waga w kg) + (5 x wzrost w cm) - (6,75 x wiek)? pomnożyłem wynik przez 1,6 i odjąłem od tego ok.20%. Jestem tak na minusie jakies 500-600 KCL. Bo zastanawiam się teraz czy dobrze redukcję obliczyłem ? Zmieniony przez - R.o.o.b w dniu 1/14/2018 10:20:48 AM A powiedz mi Ty teraz dopiero zaczynasz [...]
[...] i ze 400g śmietanki 30% No to się zrobiło ok 3000kcal. Przynajmniej w moim przypadku nie ma opcji aby mi masa szła w górę na takiej podaży kcal. No to co dalej? Dać po 100g oleju kokosowego i 100g (pół kostki :-) ) masła i 500 śmietanki, to będzie ok 4000kcal. Dalej może być za mało... No a jak wciągnąć takie 100g oleju przegryzając masłem? :-D
[...] specjalnie na niedzielę, planowanie co dokładnie zjesz. Później będzie tak, że masz zjeść 6000 z określonego makro, zaczniesz liczyć tylko kcal. Później jak się przekroczy 500-1000 to nic. Poniedziałek sobota głód, praca, niedziela Bajlando. Życie dla tego jednego dnia. Nie mówię,.bo sobie wymyśliłem, tylko bo sam tak robilem:-) ja wiedziałem, [...]
[...] wam jeszcze pytanie co do diety czy ten na wzór BMR jest dobry :PPM = 66,47 + (13,75 x waga w kg) + (5 x wzrost w cm) - (6,75 x wiek)? pomnożyłem wynik przez 1,6 i odjąłem od tego ok.20%. Jestem tak na minusie jakies 500-600 KCL. Bo zastanawiam się teraz czy dobrze redukcję obliczyłem ? Zmieniony przez - R.o.o.b w dniu 1/14/2018 10:20:48 AM
[...] Mam kilka pytań: 1: Jak redukować kiedy nie chcę, żeby znowu trwało to miesiącami. Konkretną redukcję będę chciał przeprowadzić w nowym roku. Ustawić jakiś większy deficyt 500-700 kcal? Planuję około 2-3 tygodnie. Ogólnie patrząc na moje rozpiski potrzebuję zrzucić jakieś 3 kg, żeby wrócić do umiarkowanego bf. 2: Co sądzicie o metodzie 3x7 ? [...]
[...] 2. Masło klarowane. Bardzo dobre pod względem jakości jako produkt do smażenia. Niestety koszt 500 ml jest dość wysoki w porównaniu np. z olejem kokosowym, a szczególnie smalcem. 3. Smalec. Tani i łatwodostępny produkt. W przypadku omletów na słodko wadą może być smak [...]
no wiec jestem w trakcie ukladania sobie diety na mase ale nie wiem ile kalorii powinienem dodac do swojego dziennego zapotrzebowania(ok.3000kcal) powinienem dodac 500 czy 1000 a moze wiecej kcal do diety??
[...] który w 100 g zawiera 7,5 g węglowodanów (w tym 1,6 g glukozy i 3,4 g fruktozy). Wydaje się, że niewiele. Jednak z drugiej strony jest on bardzo ciężkim owocem i zjedzenie 500 g do posiłku niesprawni nikomu problemu. W ten sposób dostarczymy 45 g cukrów prostych, co jest już solidną ilością. Okazyjne zjedzenie takiej ilości owoców nie wpłynie [...]
[...] ustalamy nadwyżkę, która musi być zastosowana jeżeli naszym celem jest budowa masy mięśniowej. Nadwyżkę ustalamy indywidualnie, czasami jest to +200 kcal, a czasami +500-1000 kcal. Warto po tygodniu/dwóch stosowania nowej diety sprawdzić czy nasza waga i ewentualne pomiary zmieniły się na plus. Oczywiście aby wyniki były obiektywne, [...]
Kształtowanie masy mięśniowej, a szczególnie budowa dobrej jakości mięśni nie jest prostym procesem i zdecydowanie długotrwałym. Nie ma czegoś takiego jak oporny biceps, czy jakakolwiek inna partia mięśniowa. Wszystko zależne jest od odpowiednio dobranych treningów siłowych i trzymania się założeń diety. Oczywiście każdy z nas jest inny i istnieje [...]
[...] naszego zapotrzebowania kalorycznego, najlepiej za pomocą wzoru: https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczy%C4%87-t276436.html Następnie dodajmy np. 300-500 do naszego zera kalorycznego i na takiej nadwyżce obserwujmy nasz organizm oraz ewentualne zmiany w lustrze czy podczas dokonywanych pomiarów. Jeżeli waga idzie leciutko [...]
[...] razie moze sprobuj lekko uciac bialko a nadwyzke zrób jakimis tluszczami i węglami. Orzechy, tłuste ryby, a węgle możesz podbić jakimiś rodzynkami suszonymi czy bananem. Tu garść orzechów do posilku, tam troche rodzynek, w między czasie banan i spokojnie 500-600 kcal łatwych do zjedzenia więcej. Zmieniony przez - PEMY w dniu 2016-05-10 00:21:46
[...] na początku redukcji potrzebowałem około 3,2-3,3tys kcal, więc obcięcie do 2400 to zejście o około 800-900 od samego początku (biorąc pod uwagę również początkowe obcięcie o 500). Spowolnienie metabolizmu bazuję na tym co usłyszałem na tym forum podczas wcześniejszych tematów oraz od trenera personalnego, którego spotkałem na siłowni. Poniżej [...]
[...] potreningowego w tym okresie przewyższa konwencjonalną żywność. Zastanawiam się tylko czy warto uzupełnić tego gainera białkiem. Załóżmy, że posiłek ten powinien zawierać ok 500-600 kcal. 100g gainera z mlekiem pozwoli uzyskać Ci tą wartość przy udziale białka na poziomie 30-40g. Dlatego wydaje mi się, że 30% gainer będzie idealnym rozwiązaniem. [...]
[...] bardzo trudno jest "uszkodzić" metabolizm. Badania dowodzą, że metabolizm spowalnia dopiero po 3 dniach postu, zatem jeżeli dostarczałeś kalorie jak sam napisałeś "raz 500, a raz 5000" to nie powinno być z tym problemu. Raczej w Twoim wypadku organizm będzie potrzebował odrobinę czasu aby przystosować się do trawienia świeżego i mniej [...]
[...] jak reaguje organizm. Czy dalej jest to za dużo kalorii, czy może aktywności za mało. Gdy chce budować mięśnie to dodajesz kalorie, ale staraj się nie dodawać więcej niż 500 do swojego zapotrzebowania na daną chwilę. Może się okazać, że jest to zdecydowanie za dużo i zaczniesz tyć, nabierać tkanki tłuszczowej. Dieta to nie tylko kaloryczność, [...]
[...] zapotrzebowania kalorycznego: Następnie obniżenie podaży o około 300kcal oraz monitorowanie czy waga schodzi. Gdy nie schodzi, to trzeba odjąć więcej kalorii np. 400-500. W momencie gdy zacznie spadać, trzymać podaż kaloryczną do momentu stagnacji i wtedy znów obniżyć, ale o 200-300. I tak dalej, i tak dalej, aż osiągniesz swoją docelową [...]